Vad du behöver veta innan du renoverar ditt kök

Här följer sju frågor som kommer att göra ditt liv och din entreprenörs liv mycket enklare om du har dem besvarade. Med hjälp av svaren på dessa frågor så kommer du och den individ du har valt att kontraktera för din köksrenovering att ha en gemensam målbild som kommer resultera i ett kök som ni båda är väldigt nöjda med.

Vad är ditt mål med renoveringen?

Planerar du att sälja ditt hus inom de nästkommande tre åren? Är din avsikt att renovera köket för att öka husets värde eller är ändamålet att skapa ett kök som du och din familj älskar att befinna er i?

Hur länge planerar du att bo i hemmet?

Om du kommer att bo i huset i endast ett eller två år, så vill du förmodligen överväga en annan typ av renovering, något som kanske inte är så kostsamt eller något som är mer tidlöst och traditionellt i det estetiska. På så vis så kommer det finnas ett större intresse för köksrenovering stockholm när det väl kommer tid till att sälja bostaden. Om du planerar att bo i huset under en längre tid så är det mer resonabelt att spendera mer för att kunna forma det kök som du verkligen vill ha.

Har du barn?

Om du har barn så bör det ingå i planeringen av kökets design. Åldern på barnen spelar också roll då knivar och dylikt bör placeras på platser där de är oåtkomliga för barnen.

Har du allergier och hälsoproblem att tänka på?

Om någon i din familj lider av astma eller andra andningsproblem så är det viktigt att berätta detta för din entreprenör. Under renoveringen så används det många olika material, kemikalier och liknande som kan komma att bli problematiska för någon med dessa svårigheter.

Kommer du att bo i ditt hem under renoveringen?

Det ökar renoveringstiden, så det är något som är mycket viktigt att veta. Det ökar också den nivå av skydd och renlighet som måste upprätthållas vid renoveringen.

Vad är din budget?

Den här frågan måste vara något som först besvaras av dig, så att du har en klar idé om den mängd pengar du kan spendera, men det är också viktigt att vara ärlig mot människorna som kommer att renovera köket.

När kan vi komma igång?

En väl genomförd renovering är välplanerad och välstrukturerad. Med ett utformat jobbschema och satta deadlines blir det enklare för arbetarna.