Renovera ditt kök 

Du har bott i ditt hus i många år, och du har haft samma kök i alla år. Nu är du så trött på skåpen, färgen och att de även ser ut att vara i dåligt skick. Nej, nu är det verkligen tid att ta tag i köket, tänker du. Göra det modernt så mina vänner också tycker det känns trevligt att hänga i köket och att de kan laga mat tillsammans med dig. Nästa dag går du med bestämda steg till din bank, visar upp foton på ditt gamla kök och frågar om lånelöfte. Givetvis måste du ha ett nytt kök, tycker banktjänstemannen och räknar ut hur mycket du kan få låna, för att renovera ditt kök och köpa nya skåp, luckor och vitvaror. Nu har du sådan tur att i din bekantskapskrets finns det många som vill hjälp till med renoveringen, men se till att ha rätt nummer till Jour rörmokare… Du bjuder hem några av dina vänner och ni går in på internet för att se vad som finns att välja på när det gäller kök. Där finns det oerhört många köksföretag att välja mellan, bland annat köksfabriker som gör kök som du vill ha det. De ritar köket utifrån de mått du själv vill ha. Det finns även mängder med företag som säljer färdiga kök som bara ska monteras. 

Riv ut all inredning 

Du har efter mycket om och men hittat ett köksföretag som säljer färdiggjorda kök, och du har räknat och mätt väggar med mera, och har nu allt under kontroll. Du och dina snälla vänner bestämmer en dag när ditt gamla kök ska rivas, och du har även beställt en container för att slänga ditt gamla kök i. Bra tänkt, för då kommer företaget som äger containern och hämtar den när du är klar. Nu kan du visserligen inte bjuda dina vänner på mat när inget kök finns. Kaffe kan du brygga i ett annat rum, och en smörgåstårta är väl inte helt fel i detta fall. Äta kan ni göra på papperstallrikar. 

Montera det nya köket 

Dina vänner vill så klart även hjälpa dig med att montera det nya köket. Det är alltid roligare att vara flera. Det är viktigt att ett eller flera vattenpass finns till hands, även en bra borrmaskin och skruvdragare. Det går inte att sätta upp ett köksskåp med bara ögonmått, därför behövs alltid ett vattenpass. Det är inte det smidigaste att sätta upp köksskåp, de är både tunga och otympliga, därför är det bra att vara flera. Att montera dit ett nytt kök lär ta flera dagar, därför gäller det att ha tålamod. Till slut sitter alla skåpen med de fina luckorna på plats, och då är det bara att invänta vitvarorna och dem är det säkrast att låta ett proffs fixa. Nu när du fick hjälp av dina vänner gick inte lika mycket pengar åt, och det betyder att du kan köpa lite extra fina och snygga vitvaror, och en snygg köksö, där du och dina vänner kan sitta och umgås, kanske skratta åt något som gick lite fel under monteringen.