Enkla metoder för att ge badrummet ett nytt intryck

En badrumsrenovering kan kosta en del pengar och den tar också en del tid. Men det finns faktiskt en del enkla renoveringar man kan göra på egen hand utan att det varken behöver bli dyrt eller ta extremt lång tid. Här får du ett par tips.

Måla elementen

Om du har element, ventilation eller liknande i badrummet kan det i regel se lite tråkigt och slitet ut. Det finns speciell elementfärg som passar för element med vattenburen värme samt färg som fäster på metall som fungerar på till exempel ventilationsgaller eller liknande. Att måla dem ger ett helt annat intryck av badrumsrenovering 2020 i alla typer av rum men kanske mest i badrummet där man förväntar sig lite högre renlighet.

Dölj rören

Det är både snyggt och praktiskt att dölja rören inne på toaletten. Det kan du göra genom att klä in dem med plåt eller kanske en låda som tillverkas av trä. Kanske kan du rent av snickra en hylla eller ett skåp som du gömmer rören bakom? Då får du mer förvaring och samtidigt slipper du att rören samlar damm. Du kan också använda rör som leder varmvatten för att till exempel torka trasor, lätta klädesplagg eller för att hänga upp handduken på.

Byt toalettstol

En annan sak som ofta gör en hel del för badrummet är ett byte av en toalettstol. Många äldre toalettstolar har färgade toalettstolar och det är kanske inte det snyggaste. Det finns också smarta toalettstolar som kan hängas på väggen och det underlättar även städningen samtidigt som badrummet får en mer lyxig framtoning. I regel kan man byta toalettstol på egen hand. Det handlar bara om att mäta rätt så att den nya toalettstolen kan monteras i de gamla hålen. På så sätt slipper man borra nya hål i toalettens golv. Tänk bara på att rengöra golvet där toalettstolen stått noga. På så vis undviker du att märken från den gamla stolen syns när den nya sätts på plats.

Ny inredning

Genom att byta ut olika inredningsdetaljer i badrummet kan du förnya utseendet och skjuta upp en renovering ett par år. Bara en sådan sak som att byta ut duschmunstycket, hyllor, spegel och krokar kan göra mycket. En ny badrumsmatta, ett fräscht duschdraperi, en fin halkmatta eller handdukar i en fin färg är också sådant som snabbt ger badrummet en helt ny touch.

När du väljer inredning behöver du inte välja de allra dyraste detaljerna för att få ditt badrum att se helt annorlunda ut. Många gånger räcker det med billigare detaljer för att skapa en härlig stämning. Sätt in lite ljuslyktor med doftande ljus, en fin ljusslinga eller lite vackra blommor. Det är både enkelt och billigt!