Renovera badrummet rekordsnabbt

Att renovera är sällan något man njuter av, speciellt inte om renoveringen sker i badrummet som är ett utrymme man är mycket beroende av i sin vardag. För att förkorta renoveringstiden så mycket som möjligt finns det en del du kan göra själv för att underlätta processen och få ett finare badrum snabbare.

Varför renovera badrummet?

En del kan känna ett stort motstånd till att påbörja en badrumsrenovering med tanke på allt stök som blir runt omkring. För dig som tvekar kan det vara bra att känna till att ett renoverat badrum ger en enormt positiv prisskillnad vid en eventuell försäljning. Därför anses ofta en badrumsrenovering vara som en investering och som ett sätt att säkra värdet på bostaden. Det i sin tur skapar bättre förutsättningar att byta upp sig på bostadsmarknaden och få en bättre bostad, enbart tack vare att man genomförde badrumsrenoveringen.

Att besluta sig för om man ska ta tag i den där badrumsrenoveringen eller inte kan vara svårt. Kortfattat kan man säga att om du planerar att sälja din bostad inom de närmsta fem åren bör du definitivt investera i en badrumsrenovering. Ett badrum känns fräscht i ungefär tio år efter att renoveringen utfördes, vilket kan vara en tidsgräns att hålla sig till om man planerar att flytta, speciellt om man vill få det bästa slutpriset tack vare sin badrumsrenovering.

Utför badrumsrenoveringen rekordsnabbt

Badrummet är ett våtrum och därför måste en utbildad hantverkare utföra arbetet med renoveringen så att det blir korrekt utfört. Det finns nämligen mycket som kan gå fel om man inte bygger och renoverar ett våtrum på rätt sätt. Dock kan du göra en hel del för att göra arbetstiden kortare för hantverkaren. Det sparar dig en hel del pengar som du kan använda till andra saker, men du slipper även vistas i renoveringen onödigt länge. Många upplever en markant ökad stressnivå i kroppen när de tvingas omge sig av ett renoveringsprojekt och därför kan det vara väldigt nödvändigt att undvika det så mycket som möjligt. Exempel på hur du kan underlätta för hantverkaren är:

  • att bära ut badkar, tvättmaskin och alla andra möbler i badrummet
  • om kaklet ska bytas kan du ta ner det gamla själv så det bara är för hantverkaren att sätta upp det nya
  • plasta för dörrhål och andra utrymmen så det inte kommer ut byggdamm till övriga bostaden

Ovanstående förslag är saker som hantverkaren måste göra innan han kan påbörja det riktiga arbetet och det är något som tar tid. Du får visserligen inte bygga, men du får riva. Var förnuftig när du river och se till att inte skapa onödiga olyckshändelser.