Tips för renovering av större kök

Det finns många tips på hur du maximerar renoveringen av mindre kök men det finns en del saker att tänka på vid renovering av större kök. Större kök har lite andra utmaningar för en lyckad renovering och ett snyggt slutresultat. Det kostar också mer att renovera ett stort kök och därför är det viktigt att göra en budget för större kostnader. Egentligen kan en renovering av ett större kök gå på hur mycket som helst. Men en realistisk budgetering för ett större kök i mellanklasspris går på mellan 250 och 300 000 tusen. Det kan såklart variera beroende på hur mycket hjälp du behöver från ett byggföretag vid köksrenoveringen. Har du ett större kök och vill anlita ett byggföretag för att göra större delar av renoveringen bör du ta in flera offerter.

Större ytor behöver mer möbler

Ett stort kök med för lite möbler kommer upplevas tomt. Därför bör du satsa på att se till att fylla ytor med längre bänkar och fler skåp. Det är också en god idé att satsa på större matbord och fristående möbler. Några praktiska möbler är matchande skänkar och vitrinskåp. Se också gärna till att ha lite större gröna växter som gör att köket ser ombonat ut. En köksö är också en praktisk lösning för att både få mer yta och göra att köket ser mer möblerat ut. Ett större kök kräver också mer belysning och det är bra att se till att ha kompletterande fristående belysning. Diskhoar finns i många olika storlekar och var generös när du väljer diskho. Det gäller också för köksblandare som kan få lov att ta plats.

Ett större kök skapar möjligheter

Har du ett större kök kan du också i samband med köksrenovering passa på att välja större vitvaror som kyl och frys. Det är inte bara snyggt i det stora köket utan även mycket praktiskt. Fundera också på om du kanske ska passa på att skaffa dig modellen större av en gasspis som även tar matlagningen till nya höjder. Du har också möjlighet att införskaffa större ugn och komplettera med en mindre ugn för värmehållning. Ett större kök kan också förvandlas mer än till ett matrum. För att skapa extra mysig stämning och ombonad känsla vintertid kan en braskamin vara en vacker lösning. Har du inte någon skorsten finns det många skorstensfria alternativ som ger precis samma stämning. När du gör upp ritningarna för köket så ta med alla detaljer och det finns program online där du kan få en bild av hur ditt nyrenoverade kök kan komma att se ut.