Hur kan jag bleka tänderna? 

Det finns massvis av saker som kan ge dig missfärgade tänder. Det vanligaste är tobak och kaffe. Stort intag av kaffe eller tobak gör att dina tänder inte bibehåller sin vita färg. Om du vill bleka tänderna så bör du först sluta med tobaken. Det kan faktiskt vara så att tobak tillsammans med tandblekning faktiskt gör det hela värre för att tobaken står för själva skadan och sedan så accelererar blekmedlet skadan. Så vill du ha vitare tänder så sluta först att bruka tobak och därefter kan du titta på att bleka tänderna. Du kan göra det på klinik och då är du garanterad ett bra resultat. Näst intill i alla fall. De har beprövade produkter som fungerar till i stort sett alla. Det kostar en hel del dock och därför väljer många att pröva hemma först. Det är klart billigare och det går att uppnå precis samma resultat. Det är viktigt dock att du väljer en produkt som innehåller väteperoxid eller karbamidperoxid då det är dessa två ämnen som bleker tänderna. Kolla kundrecensioner för att vara säker på att du köper något som verkligen fungerar. Det finns flera olika tillvägagångssätt, gör din tandblekning hemma. 

Remsor eller penna 

Två sätt som inte är bland det vanligaste men ändå används är remsor eller en penna. Remsorna appliceras på tänderna och då innehåller de något verkningsfullt ämne som bleker tänderna. Det är lätt att använda och du behöver oftast inte mer än 4-5 dagar med remsor innan behandlingen är klar. Du tar då av remsorna varje morgon efter att de har suttit kvar under natten. pennan är lite svårare att använda och den är bäst när du har lokala missfärgningar. Du duttar pennan på de områden som du vill bleka och det blir som lokalbehandlingar på tänderna. 

Det vanligaste är gel 

Det vanligaste sättet att bleka sina tänder på är att använda gel och bettskena. Du biter ihop på en bettskena efter att först ha värmt den i vatten och därefter är det en skena som passar din mun. När du har bettskenan klar så stryker du på gelen på skenan och biter ihop och går och lägger dig. Den ska oftast vara kvar över natten. Gelen har då hela natten på sig att verka och du behöver oftast bara ett par dagar för denna behandling också. 

Det är näst intill ofarligt att bleka sina tänder. Det som kan hända är att du upplever ilningar i dina tänder men det försvinner näst intill alltid efter någon dag. Skulle det inte försvinna kan du kolla med din tandläkare om något är fel.